Kullanım ve Gizlilik

KULLANIM KOŞULLARI VE YASAL BİLGİLENDİRME

www.mevsatelier.com’u (Bundan böyle kısaca "Site" olarak anılacaktır) ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Siteye erişim sağlayarak "Kullanıcı" sıfatıyla (Site ye erişen gerçek ve tüzel kişiler) aşağıdaki kullanım koşullarını kabul ettiğinizi, yasal uyarı ve bilgilendirmeleri anladığınızı beyan etmektesiniz. Bu koşulları kabul etmediğiniz takdirde Site'ye erişmekten vazgeçiniz.

1. Site, Mevsim Türker'e ait olup, Site ve Site içeriğinde her türlü tasarruf yetkisi Mevsim Türker'a aittir. Mevsim Türker Site’de dilediği zaman güncelleme ve değişiklik yapabilir, Site’ye erişimleri sürekli veya geçici olarak durdurabilir.

2. Mevsim Türker, veri sorumlusu olarak Kişisel Veriler’in işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirler, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumludur.

3. Mevsim Türker Site'ye üyelik, sipariş ve kişileştirme hizmetleri verebilmek için Kullanıcı’dan isim-soyisim, telefon, adres, e-posta adresleri dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kredi kartı bilgileri, demografik bilgiler, kimlik bilgileri, sosyal ağ bilgileri, konum bilgileri gibi verileri ("Kişisel Veriler") temin edebilir. Bu veriler internet sitemiz, mobil uygulamalarımız, satış ve pazarlama departmanı çalışanlarımız, dijital pazarlama ve çağrı merkezi gibi kanallar, sipariş formları, anketler, internet sitesi ziyaretlerinde bilgisayarımızın sizi tanımak için kullandığı çerezler (cookies) vb. aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda temin edilebilir.

4. Kişisel Veriler aşağıdaki amaçlar için ve her halükarda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun şekilde kullanılabilir.

  • Kullanıcı kaydı gerçekleştirmek,
  • Sipariş almak,
  • Siparişlerin teslimini gerçekleştirmek,
  • Yayınlar göndermek,
  • Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimler de bulunmak,
  • Kullanıcı sorularını cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,
  • Yeni hizmetler hakkında bilgi vermek,
  • Mevsim Türker veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,
  • Gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak,
  • Kullanıcı deneyimini artırmak ve daha iyi hizmet vermek amacıyla Kullanıcı’nın ilgi alanlarını tanımlamak,
  • Kullanıcı’nın mevcut sosyal ağ hesapları ile siteye daha kolay erişim sağlamalarını sağlamak,
  • Site veya Mevsim Türker ile ilişkili mobil uygulamalarını kullanırken Kullanıcı’nın hassas veya yaklaşık konumlarını kullanarak Kullanıcı özelinde lokasyon bazlı tanıtım ve bilgilendirme yapmak.

Kullanıcı’nın Kişisel Veriler’in bu şekilde işlenmesi için açık rızası bulunmaktadır. Mevsim Türker, Kişisel Veriler’i öngörülen amacın dışında kullanmayacak, işbu metindeki istisnalar dışında üçüncü kişilere açıklamayacak, paylaşmayacak, satmayacak veya kullandırmayacaktır.

5. Kullanıcı, Kişisel Veriler’in Mevsim Türker’a bağlı veya Mevsim Türker ile grup şirketi olan firmalara aktarılmasına açık onay vermektedir.

Kullanıcı, Kişisel Veriler’in lojistik hizmetlerin (sipariş teslimi vb.) sağlanması amacıyla kargo şirketleri, kurye şirketleri, lojistik firmaları vb. 3. şahıslara verilmesine onay vermektedir.

6. Mevsim Türker yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili, idari ve resmi makamlardan usulüne uygun olarak talep gelmesi halinde kullanıcıların kendisinde bulunan Kişisel Bilgiler’ini ilgili yetkili makamlarla paylaşacaktır.

 

7. Kullanıcı, üyelikten ayrılması durumunda Mevsim Türker'dan herhangi bir hak talep edemez. Mevsim Türker, Kullanıcı’nın üyeliği sona erdirmesi ve yazılı olarak talep etmesi halinde yasal olarak tutması gerekli veriler dışında Kullanıcı’ya ait verileri imha etmeyi veya silmeyi veya anonim hale getirmeyi taahhüt eder.

8. Mevsim Türker, işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti, silinme, kayıp, işlemin veya iletişimin gecikmesi, bilgisayar virüsü, iletişim hatası, hırsızlık, imha veya izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılması hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Mevsim Türker Site'de mevcut olan bilgilerin doğruluk ve güncelliğini sürekli şekilde kontrol etmektedir. Ancak tüm itinalı çalışmaya rağmen, Site'deki bilgiler fiili değişikliklerin gerisinde kalabilir. Site'deki ürün, bilgi ve içeriklerin güncelliği, doğruluğu, şartları, kalitesi, performansı hakkında Mevsim Türker herhangi bir garanti vermemekte ve taahhütte bulunulmamaktadır.

9. www.mevsatelier.com üyesi olduğunuz andan itibaren aksi tarafınızdan talep edilmediği sürece bilgilendirme ticari elektronik iletiler, e-posta adresinize gönderilecektir. Dilediğiniz zaman bu e-postalarla ilgili değişiklik yapma, hizmetten vazgeçme ve yeniden başlatma hakkınız bulunmaktadır. Bu e-postaların içeriği, satın almış olduğunuz ürün veya ürünlerle ilgili bilgiler, ilgileneceğinizi düşündüğümüz diğer ürünler ve benzeri bilgileri içerebilir. Mevsim Türker tarafından bu amaçlara yönelik olarak iletilen ticari elektronik iletileri Kullanıcı almak istemiyor ve almayı onaylamıyor ise www.mevsatelier.com 'da Hesabım sekmesi altında yer alan Üyelik İptali seçeneği üzerinden işlem yaparak listeden çıkmaları gerekmektedir. Mevsim Türker işbu link aracılığıyla gönderim listesinden çıkışlarını sağlayacaktır. Bu linkten ayrı olarak işbu ticari elektronik iletilerin herhangi bir zamanda da alımına son vermek istenmesi halinde Kullanıcı [email protected] e-posta adresine söz konusu isteklerini iletebilirler.

10. Kullanıcı, kendisi tarafından belirlenmiş kullanıcı adı ve şifresini başka kişi ya da kuruluşlara veremez. Kullanıcı’nın Site üyeliği ile sahip olduğu kullanım hakkı sadece kendisine aittir, başkalarına devredilemez.

11. Kullanıcı; Site üzerinde gerçekleştirdiği işlemlerde ve yazışmalarda, alıcılara gönderdikleri notlarda, Mevsim Türker ve www.mevsatelier.com ile ilişkili her türlü e-posta adresi ile yapılan yazışmada; işbu Kullanım Koşulları ve Yasal Bilgilendirme metni hükümlerine, Site’de belirtilen tüm şart ve koşullara ve yürürlükteki mevzuata, ahlak kurallarına uygun olarak hareket edeceğini, bu kural ve koşulları anladığını ve kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder.

12. Kullanıcı, Mevsim Türker'ın sağlamış olduğu bilgilerden yararlanmak suretiyle üçüncü şahıslardan almış olduğu mal ve hizmetlerdeki ayıplardan hiç bir surette Mevsim Türker'ın sorumlu olmadığını, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat hükümleri dâhilinde Mevsim Türker'a yüklenebilecek her türlü sorumluluk karşısında Mevsim Türker'ı şimdiden ibra ettiğini kabul ve beyan eder.

13. Site'nin (arayüz, içerik veri tabanı, tasarım, metin, imge, html kodu ve diğer kodlar da dâhil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) tüm elemanları ile bunlara ilişkin her türlü fikri ve mali hakkı Mevsim Türker'a ait olup, Mevsim Türker'ın Site ve Site üzerindeki uygulamaları ve içerikleri, bilgileri, telif haklarına tabi çalışmaları, ticari markaları, ticari görünümü veya Site vasıtasıyla sahip olduğu her tür maddi ve fikri mülkiyet hakları da dâhil tüm malvarlığı, ayni ve şahsi hak, ticari bilgi ve know-how'a yönelik tüm hakları da saklıdır. Kullanıcı Site'de yer alan bilgileri ve telif haklarına tabi çalışmalarını, Site'yi veya Site içeriğini izlemek, yeniden satmak, paylaşmak, dağıtmak, sergilemek, kopyalamak, üçüncü kişilerin erişimine sunmak çoğaltmak, değiştirmek, başka bir lisana çevirmek amacıyla ya da izin ve yetki verilmeyen başka amaçlarla ve önceden Mevsim Türker'ın açık ve yazılı iznini almadan bu içerikten türev eserler yaratmayacağını ya da bunları kamuya teşhir etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder. İzin verilmeyen kullanımı gerçekleştiren Kullanıcı, Mevsim Türker'ın ve üçüncü kişilerin uğradıkları zararları mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti de dâhil olmak üzere karşılamakla yükümlü olacaklardır.

14. Sitede bulunan içerik ve görseller ve sair materyaller sadece Mevsim Türker’dan önceden yazılı izin alınması kaydıyla ve Mevsim Türker’ın izin verdiği şart ve koşullarda kullanılabilir, aksi halde 3. kişi ve kuruluşlara verilemez, kullandırılamaz, çoğaltılamaz, başka bir bilgisayara yüklenemez, postalanamaz, sunulamaz ve yayınlanamaz. Site'nin bütünü veya bir kısmı kaynak gösterilmeden başka bir web sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz.

15. Mevsim Türker, Site'nin kesintisiz veya hatasız olacağını ya da Site'nin veya içeriğinin kullanılmasıyla ya da Site'ye bağlantı yapılmasıyla belirli sonuçların elde edileceğini, bilgi iletiminde gecikme/başarısızlık/hata/kasıtsız ihmal veya kayıpların olması, sorunlu yanların giderileceğini garanti etmemektedir. Mevsim Türker, Kullanıcı'nın, Site'den yükledikleri dosyalarda virüs ya da kirletici, yok edici veya bozucu özellikler bulunmadığını ve bulaşmayacağını da garanti etmemektedir. Mevsim Türker, doğrudan, dolaylı veya arızi zararlar, netice kabilinden doğan zararlar ve cezai tazminatlar da dâhil olmak üzere, Site'nin kullanılmasından kaynaklanabilecek zararlar için sorumlu tutulamaz.

16. Site üzerinden başka sitelere yönlendirme verilmesi mümkündür, Mevsim Türker, yönlendirme verilen sayfalardaki bilgilerin doğruluğunu garanti etmemekte, herhangi bir taahhütte bulunmamaktadır. Bu yönlendirmelerden doğabilecek zararlar Kullanıcı'nın kendi sorumluluğundadır.

17. İşbu Kullanım Koşulları ve Yasal Bilgilendirme’nın herhangi bir hükmünün geçersizliği, geri kalan hükümlerinin yürürlüğünü etkilemeyecektir.

18. Site’de sunulan ürün ve hizmetlerle veya Site’nin kullanımı ile ilgili ortaya çıkabilecek her tür ihtilaf Türk Hukuku ve Kanunları’na tabi olup, ihtilafların çözümünde İstanbul Çağlayan Mahkemeleri münhasıran yetkilidir.